Цветни слънчеви очила

Как да изберем очила за лятната ваканция

от Dave Shaw
497 преглеждания

Изборът на очила никак не е за пренебрегване, а очилата избрани само като моден аксесоар, но без никакви защити са истинска опасност за очите.

По твърдение на специалисти, човешкото око има естествени защити и реакция, която се задейства, игнорирайки UVA лъчите. Техническите прогресии днес ни представят такова изобилие от очила, че малко са онези, които напълно ги изключват от ежедневието си. И въпреки това никой не е казал, че техните очи са увредени, само защото не ползват слънчеви очила.

По мнението на специалисти изборът на слънчеви очила, трябва да е прецизен и съсредоточен към идеалната защита на озоновия слой. В този смисъл очилата за слънце са като не изтънял озонов слой.

Изборът им трябва да е избран и според типа облекло: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/дамска-туника-рокля-с-червени-джобове.

И тук много ще си зададат въпроса – Какво ще се случи, ако си избера слънчеви очила от сергията на улицата, които да са без защити и да струват 5-10 лв?!

Специалистите отговарят на този въпрос на разбираем език, а отговорът им е – Зеницата на окото се разширява, защото е в заблуда, че то е предпазено. Тогава във вътрешността му прониква двойно повече светлина, а вредните слънчеви лъчи могат в голяма степен да повредят окото ни. Когато човек не носи слънчеви, тъмни очила, зениците инстинктивно се присвиват и се задейства защитния механизъм.

Изборът на очила, често не е напълно съобразен с полезното и здравословно, а е по-скоро писък на модата, в която много от нас не си дават равносметка, как си вредят. Често в тактиката за пазаруване на слънчеви и тъмни очила хората избират по различни критерии. Много от тях игнорират логиката и вместо от оптика или тясно специализиран за продажба на очила магазин, избират от улицата. Специалистите съветват всеки, чиито очи сами издържат на пряка слънчева светлина да не посягат към модния аксесоар тъмни очила, само за да са в крак с тенденциите и облеклото: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/елегантни-дамски-потници-това-лято. Окото е може би най-финият орган, които лесно може да бъде подведен. И като потвърждение на думите им, нека само се замислим – нима някога нашите баби дядовци са ползвали слънчеви очила?!

И все пак, ако нямате финансовата възможност или не разбирате от качество, професионалистите в грижа за очите и лекарите съветват избор на какви да е очила да не бъде правен.

Разгледайте също:

error: Content is protected !!