Хотел до плажа в Слънчев бряг – предпочитаният избор на туристите

от Dave Shaw
762 преглеждания

Слънчев бряг е изключително предпочитана дестинация и от българи и от чужденци. Морският курорт е богат на места за отсядане, на дневни и вечерни забавления, вкусна храна. Освен това курортът е един от най- големите и доказано най- посещавани места.

Тук можем да видим туристи от Русия, Румъния, Украйна, Швеция, Норвегия и други. Най- често те избират all inclusive хотел до плажа в Слънчев бряг.


Защо туристите избират Слънчев бряг?

Освен, че е един от най- известните ни курорти, той е снабден със всичко необходимо за една незабравима почивка. Цените също са доста примамливи за туристи. Построени са огромно количество хотели, къщи за гости, апарт хотели и др. Все пак чуждестранните туристи са по- склонни да изберат all inclusive хотел с 4 звезди, докато българите харесват повече 3- звездните.


Условията

Условията тук са много добри. Освен на удобството на хотел до плажа в Слънчев бряг, гостите могат да се насладят на голямо разнообразие от ресторанти. Центърът на града е огромен и се простира до плажната ивица. Осеян е с магазини, в които туристите могат да си купят храна, плажни принадлежности, та дори и стоки за бита. Има и обособени шатри, в които желаещите могат да си направят временни татуиовки или туистъри.

Плажната ивица е с дължина малко над 10 км,а на места достига до 60м широчина. Климатът е приятен, със средни температури през Юли- 22- 23 градуса. Плажовете са чисти и поддържани, снабдени са с чадъри и шезлонги за гостите на хотелите, пясъкът е фин и приятен на допир. Част от плажа е свободен за използване. През 2021г. Слънчев бряг е отличен с екологичното признание „Син флаг“.

Има all inclusive хотели на първа линия, които дори предлагат процентна отстъпка за период, включващ 5 нощувки, цялостно изхранване. Освен това пакетът включва и неограничен брой алкохолни и безалкохолни напитки.


Забавления

За чуждестранните посетители са отворени множество клубове. Слънчев бряг е известен и чудесните възможности за нощен живот. Често тук гостуват чуждестранни диджеи, което привлича и много млади хора. Комплексът разполага с около 15 нощни заведения, които са с огромна площ на открито. Капацитетът им е голям, така че всички участници да могат да се включат в организираните партита. Правят се тематични вечери , включващи много сапунен пяна или пък бодиарт.

Освен класическите забавления туристите могат да се възползват и от бизнес туризъм. Част от хотелите имат изградени огромни конферентни зали с всичко необходимо.

Аквапарковете са голяма атракция за търсещите екшън приключения туристи. Те предлагат пързалки с височина около 20 метра, турболентност(спускане по пързалки), свободно падане, мултислайд, екстрийм преживяване за по- смелите и др. Ето тук може да видите един от популярните хотели в курорта, които разполагат с аквапарк и които гарантират забавления за малки и големи.

Слънчев бряг привлича и множество английски туристи. Тяхната най- голяма активност се проявява при ранните оферти. Те са страстни пътешественици. Другият поток от туристи е съсредоточен от Централна Европа. 

Според проучванията от времето на ранните записвания- края на месец Май и началото на месец Юни, цените за почивка са чувствително ниски. Средно варират до -55% . Чуждестранните туристи търсят най- вече all inclusive на наша земя и разбираемо защо. Не мислят за нищо, свързано с престоя си в хотела. Когато решат могат да отскочат до другите близки курорти и да видят нови неща. Могат да разгледат забележителности.

Разгледайте също:

error: Content is protected !!