Туризъм в село Главатарци

Главатарци е село в Източните Родопи, намиращо се на брега на язовир Кърджали. Напоследък то привлича все повече туристи и става все по – популярна дестинация сред хората, търсещи близост с природата. Живописността на този район не може да бъде описана. Тук може да си намерите хотел с басейн на ръка разстояние от язовира.
В населеното място се предлагат най – различни разновидности на места за настаняване, като вили, квартири, къщи за гости, хотели и хотелски комплекси. Горещо препоръчваме да се запознаете с материалната база на хотелския комплекс с басейн до язовир Кърджали – Главатарски хан – http://glavatarski-han.com/.
Предлага се всичко необходимо за перфектната планинска почивка: луксозни тематични стаи, красива архитектура, заведения, басейн и СПА център, както и мултифункционална зала, която е подходяща за всякакъв вид мероприятия като сватби, кръщенета, абитуриентски балове, рождени дни, семинари, конференции и обучения.
Преди няколко години района постави рекорд по посещения от чуждестранни туристи – от 44 държави. Особено през летните месеци хотелите с басейни в Главатарци са пълни до краен предел. Гости има не само от европейските страни, но и от държави като Китай, Великобритания, Япония, Норвегия и други.
Ако решите да почивате в хотел в района на Кърджали и по – специално село Главатарци ви препоръчваме да направите резервацията си поне месец преди почивката. Особено подходящо е за тези от вас, който обичат пешеходен, еко, вело туризъм, обиколките с водни колела или лодки, дори и гребане с каяци. Също така много любители и професионалисти на риболова са привлечени тук.
В близост изброихме поне 28 туристически обекта, който могат да се посетят, като сред тях са Перперикон, Скално образувание Каменните гъби и Каменната сватба, Дяволския мост, пещера Утробата, както и множество еко пътеки, за тези от вас, които искат да се раздвижат и запознаят от близо с природата в района. Опознайте забележителностите на Източните Родопи и прекарайте една незабравима почивка в село Главатарци.