Почивка в Лозенец

Лозенец е един много приятен и напоследък често предпочитан морски курорт от нашенци, чужденци и дори от много известни личности. През последните години туризма в курорта се е засилил страшно много и условията, които може да намерите тук са отлични.

Като започнем от хотели в Лозенец, които са много и най – различни по вид: големи комплекси, по- малки, такива с и без басейн, фамилни къщи за гости и вили, а дори и къмпинги. Тук определено всеки турист може да намери перфектното място за почивка, според собствените си изисквания и критерии.

При заведенията също има много голям избор, намират се класически ресторанти, плажни ресторанти, ресторанти тип кръчма или механа, питейни заведения като плажни барове, кафенета, барове и заведения за бързо хранене.

Повечето туристи, които идват в Лозенец са привлечени от атмосферата, която предлага това място и добрите условия за плажуване. Може да избирате между 2 основни плажа и още 3-4 които са в голяма близост. Всички те са обсипани с фин златист пясък, много добре поддържани, а морската вода се слави като една от най – чистите по цялото продължение на плажните ивици у нас.

Освен това в Лозенец се провеждат голям брой събития и то много често. Освен основния празник на града, който се чества на 6-ти май, особено през летните месеци центъра на курорта често се пълни със зрители на най – разнообразни културни прояви като фолклорни прояви на нашенци и чужденци, концерти, конкурси, а част от ежегодните събития са национален шампионат по сърф и фотофиеста.

Предлагаме ви да организирате следващата си лятна почивка в Лозенец. Ще останете очаровани от гостоприемността и топлото посрещане в местата за настаняване, които сте си избрали, ще се заредите с положителни емоции от честите събития и ще релаксирате пълноценно на красивите и живописни плажове, с които разполага селцето.